Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
AssaultCube Polska Strona Główna
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Mati
2012-01-20, 17:43
Problem z odpaleniem gry
Autor Wiadomość
Byku 

Wiek: 25
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 40
Skąd: Zdunska Wola
Wysłany: 2012-01-16, 14:56   

Taki problemik mam, mam nowy system, wkoncu XP i wogóle nie ma aplikacji żeby odpalić gre, może jakiś program jest potrzebny, jakis OpenGL czy cos takiego . ?
 
 
     
REKLAMA 

Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-01-16, 15:09   

 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-01-16, 15:09   

Nie ma aplikacji ? co to znaczy ? sprecyzuj to jakoś bo nie za bardzo wiemy o co chodzi :)

Rozumiem że pobrałeś gre zainstalowałeś ale co dalej to nie wiem .. :)
 
     
Byku 

Wiek: 25
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 40
Skąd: Zdunska Wola
Wysłany: 2012-01-16, 15:52   

Nie wiem jak to ująć, ale nie mam czym odpalic AC, wchodze na dysk gdzie mam zainstalowaną gre, i nie ma nawet czym odpalić, sciągnołem nowego AC tak samo, tzn. pewnie gdzies to jest ale był bym wdzieczny jakby ktoś zobaczył u siebie gdzie to ma i mnie poprowadził :)
 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-01-16, 15:53   

Zrób screena z tego folderu gdzie masz zainstalowana grę .. moze faktycznie czegos ci brakuje ...
 
     
armagedon 

Wiek: 23
Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 70
Skąd: z Polski
Wysłany: 2012-01-16, 15:54   

mój komputer > ~~ - dokumenty > Pobieranie
i tam gdzieś
czekam na hlinie 6
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-01-16, 18:42   

To ustalmy fakty masz grę zainstalowaną i nie wiesz skąd masz ją odpalić ,czy pobrałeś grę i nie wiesz gdzie sie szuka pobranego pliku ?

Ale z tego co napisałeś wynika że jednak masz zainstalowaną grę , więc tak jak ci pisałem wcześnie najlepiej zrób screena z tego folderu. Wtedy bedziemy mieć pewność.

U mnie grę można odpalić za pomocą plikuwsadowego ms-dos assault cube. A tak ogolnie to dziwne żę nie masz ikonki na pulpicie albo w starcie ..
 
     
armagedon 

Wiek: 23
Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 70
Skąd: z Polski
Wysłany: 2012-01-16, 19:18   

Tak w ogóle to mi się przypomniało, że kolega miał jakieś problemy z AC. Po włączeniu miał tylko ciemny ekran i za chuja nie mógł z tym nic zrobić. Ma dwóch braci informatyków
( b. dobrych) i oni mu też nie pomogli.
Masz taki problem?
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-01-16, 19:30   

Jak narazie to nie może właczyć ac a co do problemu to przyczyn może być bardzo dużo :) a jesli chodzi o 2 braci informatyków to widocznie jednak nie tak b. dobrych jezeli nie potrafili rozwiazac tego problemu :)
 
     
armagedon 

Wiek: 23
Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 70
Skąd: z Polski
Wysłany: 2012-01-16, 20:54   

Z drugiej strony znając kolegę nie chciało mu się w AC grać, bo musi expić :)
Byku Byku walnij tyle screenów ile się da ze wszystkiego (pulpit też), bo musimy się rozeznać w sytuacji.
Na twoim miejscu zrobiłbym formata albo te screeny xDDDD
 
     
Byku 

Wiek: 25
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 40
Skąd: Zdunska Wola
Wysłany: 2012-01-17, 15:24   

mam zainstalowaną gre, i nie mam pliku do odpalenia jej, własnie formata mialem zgrałem gre na pendrive i dupa, sciagalem od nowa AC z oficjalnej strony i tak samo, nie moge znaleść tego pliku, a co do screenów to mam je juz wklejam w painta, mam plik i jak go na forum wstawić . ?
 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-01-17, 16:01   

Tak jak ze screenami z gier .. Czyli zapisz ten plik z painta na dysku a pozniej zahostuj na imageshack i wklej na forum :)
 
     
armagedon 

Wiek: 23
Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 70
Skąd: z Polski
Wysłany: 2012-01-17, 17:04   

Czyli brakuje Ci ikonki do włączenia na pulpicie i wszędzie?
Spróbuj usunąć i zainstalować od nowa pppooowwwooollliii i tak gdzieś masz do odhaczenia, żeby ikonkę na pulpit samo wrzuciło.
 
     
Byku 

Wiek: 25
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 40
Skąd: Zdunska Wola
Wysłany: 2012-01-17, 20:10   



kliknąć na SS to sie powiekszy do lepszej widoczności
 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-01-17, 20:50   

Plikiem wsadowym msdos odpalasz gre tak jak pisałem wczesniej ...
Pierwsza ikonka w trzecim rzędzie :)

btw patrzyłeś czy nie masz w starcie ?
 
     
armagedon 

Wiek: 23
Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 70
Skąd: z Polski
Wysłany: 2012-01-17, 22:01   

Ja mam to samo u siebie w folderze co ty.
Musiałeś pewnie przeoczyć dodanie pliku na pulpit i tyle.
Odpalaj tak jak mówi Mati, albo zrób se skrót na pulpicie.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 from www.HeavyMusic.org

| | Darmowe fora | Reklama
Strona wygenerowana w 0.04 sekundy. Zapytań do SQL: 15