Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
AssaultCube Polska Strona Główna
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tworzenie serverów w AC
Autor Wiadomość
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
  Wysłany: 2011-03-30, 15:17   Tworzenie serverów w AC

Poradnik z strony klanu *aXe*.
Kod:

Krok 1: Otwieramy folder z zainstalowanym Assalut Cubem
Krok 2: Odpalamy plik "server_wizard"
Krok 3: Pojawi się okienko wiersza poleceń. Wpisujemy dane naszego servera (UWAGA: Bez polsich znaków i spacji!!!):
1. Server Descripcion: (Nazwa Serwera)
2. Message of the Day (Wiadomość wyświetlana podczas wejścia na serwer, mogą być spacje)
3. Maximum Clients (Maksymalna ilość graczy na serwie, nie więcej niż 20)
4. Administrator Password (Hasło administratora)
5. Server port (Port serwera, trzeba znać IP, port to te cyfry po dwukropku w IP.)
6. Public Server (Serwer bedzie widzialny przez innych graczy, jeśli tak - Yes, jeśli nie - No)
7. Player passsword (hasło gracza który chce wbić, jeśli nie ma hasła, zostawiamy puste)
8. Additional server switches (prawdopodobnie dodatkowe zmiany, nie wiem, zostawiamy puste)
9. win service name (nie rozpracowałem, odblokowywuje nowe opcje.)
10. Nasz serwer się zapisał w pliku server_autoconfigured.bat, który jest w folderze z zainstalowana grą. jeśli teraz klikniemy Enter, serwer wystartuje. Jeśli go wyłączymy, to możemy go znowu odpalić z pliku server_autoconfigured.bat. serwer chodzi z naszego komputera.
Krok 4 : Jeśli chcesz wbić na serwer , to wtedy odpalasz AC, potem wchodzisz w Multiplayer, i Connect as Admin. pokażą nam się 3 opcje:

Server IP/DNS - wpisujemy IP ew. DNS naszego serwera (albo nasze, albo wykupionego serwera na którym stoi nasz AC serwer)

Server port (optional) - Wpisujemy port serwera.

Server admin password - hasło admina serwera, ustalane przy jego tworzeniu w polu Administrator Password.

Potem klikamy [Admin connect] i gotowe, mamy serwer, i jesteśmy na niego zalogowani!

Pytania pisać w tym temacie. Pozdrawiam!


Oczywiście nie rozpracowałem jeszcze tego do końca. Warto pokombinować.
_________________
Huehue
 
 
     
REKLAMA 

Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 86
  Wysłany: 2011-03-30, 21:18   

 
 
     
Hubson 
Administrator


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 86
Wysłany: 2011-03-30, 21:18   

Jak ktoś ma problem z odblokowaniem portów na liveboxie (czynność konieczna) to służę pomocą bo sam kiedyś miałem z tym problem :-P
 
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
  Wysłany: 2011-04-03, 11:31   UWAGA!!

Serv stawiany na naszym kompie będzie działał i nie działał... po info, jest mój post trochę niżej..
_________________
Huehue
Ostatnio zmieniony przez Phoenix 2011-04-05, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Hubson 
Administrator


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 86
Wysłany: 2011-04-03, 20:52   

Wrzuce te tematy na stronę główną (Tworzenie mapek, Tworzenie serverów w AC, O jakości mapek)
_________________

 
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
Wysłany: 2011-04-04, 20:19   

nie ma problemu !!
_________________
Huehue
 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2011-04-05, 12:08   

Phoenix napisał/a:
Server IP/DNS - wpisujemy IP ew. DNS naszego serwera (albo nasze, albo wykupionego serwera na którym stoi nasz AC serwer)

Server port (optional) - Wpisujemy port serwera.

Server admin password - hasło admina serwera, ustalane przy jego tworzeniu w polu Administrator Password.

Potem klikamy [Admin conne



Wystarczy wpisac dowolny znak w miejsu na hasło i odrazu połaczy cie z serverem postawionym na twoim komputerze ...
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
Wysłany: 2011-04-05, 13:31   

Dzięki za info...
A (nie wiem czy już pisałem), co do stawainia na swoim kompie serva, to to jest kapryśne - czasem działa, czasem nie mozna się dobić, a czasem nie widać towjego serva :/
_________________
Huehue
 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2011-04-09, 10:44   

Phoenix napisał/a:
A (nie wiem czy już pisałem), co do stawainia na swoim kompie serva, to to jest kapryśne - czasem działa, czasem nie mozna się dobić, a czasem nie widać towjego serva :/


Jak sie poprawnie skonfiguruje poprawnie to nie ma problemu z serverem ..
 
     
Hubson 
Administrator


Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 86
Wysłany: 2011-04-09, 13:25   

Ja nie mam żadnych problemów z serverem (konfigurowany przez Matiego). Śmiga tak jak trzeba :D
_________________

 
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
Wysłany: 2011-04-09, 15:00   

Acha, to spoko... ja muszę jesczze pokombinować...
_________________
Huehue
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 from www.HeavyMusic.org

| | Darmowe fora | Reklama
Strona wygenerowana w 3 sekund. Zapytań do SQL: 12