Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
AssaultCube Polska Strona Główna
Strona główna Grupy Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Phoenix
2012-09-17, 19:39
Problem przy odpalaniu gry
Autor Wiadomość
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
  Wysłany: 2012-04-25, 13:57   Problem przy odpalaniu gry

Mam następujący problem. Odpalam grę z pliku .bat (z exeka też próbowałem), niby uprawnienia admina, jednak nie działa. Gra się odpala, konsolę widać, jednak kiedy się odpali stoi na splashu z info o mapie i logiem AC. Dźwięki w tle są, więc teoretycznie się jest już w grze, ale jednak nie można się poruszać (brak dźwięku poruszania, jest tylko dźwięk otoczenia w tle splasha), nie można gry zminimalizować (czyli nie zobaczę co jest w konsoli), trzeba resetować kompa (Alt+Ctrl+Delete nie działa). Co zrobić :/... komp porządny, sterowniki nowe.
_________________
Huehue
 
 
     
REKLAMA 

Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 70
  Wysłany: 2012-04-25, 16:09   

 
 
     
armagedon 

Wiek: 23
Dołączył: 23 Lis 2011
Posty: 70
Skąd: z Polski
Wysłany: 2012-04-25, 16:09   

usuń i ściągnij od nowa
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-04-26, 13:54   

Co masz na myśli komp porządny ? ja mialem mniewiecej podobny problem i przyczyną była popsuta karta graficzna.
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
Wysłany: 2012-04-26, 18:36   

@2x up - jakbym nie próbował...
@up: Mam 2x ATI Radeon HD 4600 Series połączone. Zaznaczam że kiedyś na tym samym kompie, z takim samym softem i hardem działał.
_________________
Huehue
 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-04-26, 20:26   

Czyli karta graficzna nie jest nowa .. sprobuj moze jakas inna karte graficzna .. lub tą co masz dać do innego kompa i tam spróbować odpalic assault ..
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
Wysłany: 2012-04-27, 06:52   

Jakbym ja miał innego kompa na którym nic sie nie laguje, to by nie było tematu. Jednak, ten komp na którym siedzę jest ojca, i nie moge nic w nim zmieniać :]
Po drugie - mam innego kompa, ale on się nie nadaje. Czemu? - antena WiFi jest w nim tak ustawiona, że przy grach multi sa piekielne lagi, i chociaż komp jest przystawiony do telewizora i wręcz zajebiście się na nim gra, lagi... :/...
_________________
Huehue
 
 
     
Mati 
Administrator


Wiek: 26
Dołączył: 27 Mar 2011
Posty: 201
Wysłany: 2012-04-27, 10:21   

Dzieki temu drugiemu komputerowi moglbys sprawdzic co masz popsuste wymieniajac po kolej podzespoly... moze i jest troche pracy ale inaczej sie nie dowiesz w czym problem.
A tak w ogole zanim za takie cos bys sie ewentualnie zabral jeszcze wczesniej trzeba sie upewnic czy to nie wina systemu.
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
Wysłany: 2012-04-30, 14:30   

Jest niewielka szansa że to system, większa że to grafika... tyle że ja nie mogę nic z tym zrobić, bo to nie mój komp... No cóż, dzięki za to, spróbuję załatwić jakiegoś procka to złożę innego kompa.
_________________
Huehue
 
 
     
matthewpl
MatthewPL

Dołączył: 04 Lip 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-07-04, 23:03   

Trochę dawno nikt nie odpowiadał, ale ja tu widzę problem z renderowaniem grafiki. Spróbuj coś znaleźć wpisując w "Uruchom" dxdiag - przetestuj renderowanie 2d, 3d i OpenGL
 
     
Phoenix 
ModMaster
Miszczu Modder



Wiek: 20
Dołączył: 30 Mar 2011
Posty: 43
Skąd: (Zgadnij...)
Wysłany: 2012-09-17, 19:39   

Temat nieaktualny, w tamtym kompie... wybuchł zasilacz :D
_________________
Huehue
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Style created by PiotreQ9 from www.HeavyMusic.org

| | Darmowe fora | Reklama
Strona wygenerowana w 3.04 sekund. Zapytań do SQL: 12